Web Analytics Made Easy - Statcounter

شرکت بازرگانی در واکنش به ادعای یکی از نمایندگان مجلس درباره گران فروشی ۱۷۰ درصدی برنج توسط دولت اطلاعیه داد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم شرکت بازرگانی دولتی ایران در واکنش به اظهارات یکی از نمایندگان  مجلس شورای اسلامی درباره گران فروشی برنج توسط این شرکت دولتی اطلاعیه ای به شرح زیر صادر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 ضمن دعوت همگان به تقوای الهی و رعایت توصیه قرآن مبنی بر "ولاتقف ما لیس لک به علم" و تکذیب اظهارات این عزیز بزرگوار اعلام می‌دارد؛ محاسبات قیمت تمام شده انواع برنج خارجی با توجه به قیمت‌های جهانی و نرخ ارز بازار نیما نشان می‌دهد حداقل هزینه تمام شده انواع برنج وارداتی موجود در سبد توزیع شرکت متبوع در حال حاضر بدون احتساب سود واردکننده، سودعمده فروش، سودخرده فروشی و هزینه‌‌های مالی برای هر کیلوگرم برنج 1121 هندی 257623 ریال،  هر کیلو گرم برنج 1121 پاکستانی282540 ریال و برنج تایلندی B100،  155041 ریال است.

در حالی‌که قیمت عرضه شده برنج توسط شرکت بازرگانی دولتی ایران به ترتیب  برای هر کیلوگرم برنج هندی 220000 ریال، برنج پاکستانی 230000 ریال و برنج تایلندی 110000 ریال می‌باشد که قیمت مصرف کننده این اقلام به ترتیب 240000 ریال ، 250000 ریال و 125000 ریال است.

این شرکت به جهت اهمیت عدم اطلاع طرف‌های خارجی به قیمت‌های مورد قبول و هدف گذاری شرکت و امکان سوء استفاده طرف‌های تجاری از این اطلاعات در حین مذاکرات تجارت خارجی از انتشار ریز هزینه‌ها و قیمت‌های هدف در بازار مبدا معذور است؛ لیکن آمادگی دارد ریز اطلاعات را به صورت محرمانه و با اخذ تعهد عدم انتشار در اختیار رسانه‌های مختلف قرار دهد.

افزایش ذخایر استراتژیک برنج کشوربرنامه‌ریزی برای خودکفایی در تولید برنج/ وزیر جهادکشاورزی: در تولید نهاده‌‌های دامی به خودکفایی 50 درصدی می‌رسیم

گران فروشی 170 درصدی برنج توسط دولت!

بنابراین گزارش  اظهارات علیرضا عباسی، نماینده کرج و نایب‌رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس ابهام‌های قبلی درباره شیوه تعیین قیمت کالاهای اساسی وارداتی، مقدار سود دولت از این کالاها و در نهایت نقش دولت در گرانی غذا را دوباره مطرح کرده است.

به گفته این نماینده، دولت هر کیلو برنج خارجی را به قیمت نیم دلار یعنی با دلار آزاد 26 هزار تومانی، 13 هزار تومان وارد کشور می‌کند اما هر کیلو از این محصول را 30 تا 34 هزار تومان به فروش می‌رساند و این یعنی بهای برنج حدود 170 درصد گرانتر توسط دولت و مباشر آن ـ شرکت بازرگانی دولتی ایران در وزارت جهاد کشاورزی ـ به فروش می‌رسد. اگر بابت هزینه حمل،‌ نگهداری و انبارداری و دیگر هزینه‌های سربار حدود 30 تا 50 درصد از آن 170 درصد کم کنیم، باز هم این ابهام جدی وجود دارد که چرا دولت باید هر کیلو برنج را 120 درصد گرانتر به مردم بفروشد. تازه این محاسبه با ارز آزاد صورت گرفته حال آنکه دولت برای واردات برنج از ارز نیمایی که قیمت کمتری دارد، استفاده می‌کند.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: مجلس واردات برنج بازرگانی دولتی مجلس واردات برنج بازرگانی دولتی شرکت بازرگانی دولتی برنج توسط

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۳۹۲۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنج هندی عقب‌نشینی کرد

قیمت برنج هند به دلیل کاهش تقاضا به پایین‌ترین حد سه ماه اخیر رسید.

به گزارش ایسنا، قیمت برنج هند با توجه به کاهش تقاضا و عرضه فراوان، به پایین‌ترین سطح خود در بیش از سه ماه گذشته رسید، در حالی که قیمت‌های تایلند تا حد زیادی ثابت ماند.

رقم برنج ۵ درصد شکسته هندی ۵۲۸ تا ۵۳۶ دلار آمریکا در هر تن قیمت‌گذاری شد که از ۵۳۸ دلار آمریکا تا ۵۴۶ دلار آمریکا کاهش یافته است. قیمت‌ها در ماه گذشته به رکورد ۵۶۰ دلار آمریکا رسید.

تقاضا از سوی کشورهای آسیایی و آفریقایی بسیار ضعیف است. برخی از صادرکنندگان عوارض کمتری برای صادرات می‌پردازند و برنج را با قیمت کمتری به خریداران خارجی عرضه می‌کنند.

بر اساس گزارش رویترز، دهلی نو در آگوست ۲۰۲۳ برای کنترل قیمت برنج داخلی، ۲۰ درصد عوارض صادراتی را بر صادرات برنج نیمه جوش اعمال کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • واکنش کنایه آمیز مقام دولتی به انتقادات مجلس از قیمت دلار و وضعیت بازار ارز
  • رئیس جامعه دندانپزشکی ایران : هزینه‌های دندانپزشکی گران نیست ؛ درآمد مردم کم است
  • هزینه های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است
  • «هزینه‌های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است»
  • ببینید | اولین واکنش معاون ابراهیم رئیسی به خبر فشار دولت بر شرکت‌های اقتصاد دیجیتال
  • برنج هندی عقب‌نشینی کرد
  • توضیح دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و عراق درباره بازار دلار
  • واکنش عجیب معاون وزیر کار درباره رقم دستمزد کارگران/ رعیتی‌فرد: تورم ۱۲۶ درصد بالا رفت، حقوق ۱۱۹ درصد
  • تأمین ۴۰ درصدی نیاز داخلی به دستگاه نوار قلب با محصول ایران‌ساخت
  • پیاز این‌گونه ۱۵۹۸ درصد گران شد/ تغییر ۱۵۴۰ درصدی قیمت گوشت در ۷ سال گذشته