Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-29@03:11:08 GMT

برنج خارجی فعلا گران نمی‌شود

تاریخ انتشار: ۹ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۲۰۶۱۷

برنج خارجی فعلا گران نمی‌شود

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، حجت براتعلی، مدیرکل هماهنگی توزیع و فروش شرکت بازرگانی دولتی ایران اظهار داشت: به دلیل بروز خشکسالی که در سال گذشته تجربه کردیم تولید برنج در کشور کاهش و قیمت ها در بازار افزایش یافت، از طرفی انتظارت تورمی که از بابت حذف ارز ترجیحی وجود دارد نیز به این افزایش قیمت ها دامن زد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: برخی از شبکه های دلالی نیز در استان های شمالی کشور برنج را از دست کشاورزان خارج و ذخیره کردند تا با هدف انتظارات تورمی با قیمت بالاتر بفروشند.

 مدیرکل هماهنگی توزیع و فروش شرکت بازرگانی دولتی ایران ادامه داد: با اقداماتی که ستاد تنظیم بازار وزارت جهادکشاورزی و ستاد تنظیم بازار کشور انجام داد قیمت برنج کنترل شد و عرضه کنندگان ملزم به رعایت این نرخ ها شدند.

وی اظهار داشت: با اینکار سودجویان نتوانستند به اهداف خود برسند و  اکنون روند بازار برنج مناسب است؛ همچنین شرکت بازرگانی دولتی توزیع  مستمر برنج خارجی به قیمت مصوب را در دستور کار دارد.

 مدیرکل هماهنگی توزیع و فروش شرکت بازرگانی دولتی ایران ادامه داد: در سال گذشته 620 هزار تن برنج خارجی به قیمت مصوب توزیع شد که در سه سال گذشته این حجم از عرضه برنج توسط دولت بی سابقه بوده و دو برابر حجم عرضه شده در سال قبل خود است.

افزایش قیمت مصوب برنج خارجی فعلا منتفی است

وی اظهار داشت: برنامه ای برای تغییر قیمت برنج های خارجی از محل ذخایر راهبردی گرفته نشده است اما شاید در شرایط مناسب تر این اقدام صورت گیرد.

وی تصریح کرد: بودجه دولتی برای تامین برنج های خارجی استفاده می شود و باید به شکلی هزینه شود که دولت  برای تامین آنها متضرر نشود اما در شرایط فعلی برای کنترل قیمت‌ها و تنظیم بازار تغییری در نرخ مصوب برنج صورت نگرفته است.

 براتعلی اظهار داشت: به هر حال نباید  دولت اقدام به دامپینگ قیمت برنج  کند تا بخش خصوصی نیز بتواند برای واردات اقدام کند اما  تاکید می‌شود فعلا برنامه ای برای تغییر قیمت ها نیست.

هندوستان صادرات برنج  را محدود کرد قیمت جهانی 20 درصد افزایش یافت

 مدیرکل هماهنگی توزیع و فروش شرکت بازرگانی دولتی ایران ادامه داد: بعد از جنگ اوکراین و روسیه کشور های مختلف به دنبال حفظ  ذخایر کالاهای اساسی خود از جمله برنج هستند به طوری که در هندوستان به عنوان صادر کننده عمده برنج، نیز صادرات این محصول را محدود کرده است.

وی اظهار داشت: قیمت برنج به دلیل کاهش عرضه در بازار قیمت جهانی این محصول نیز افزایش یافته است و قیمت برنج نیز بعد از جنگ در اروپا حدود 20 درصد افزایش یافته است.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

کد خبر: 1142464 برچسب‌ها اقتصاد ایران

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: اقتصاد ایران برنج خارجی قیمت برنج قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۲۰۶۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توزیع روزانه پیاز به ۴۰۰ تن رسید

اکبر یاوری در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، از روند کاهشی قیمت پیاز در بازار خبر داد و گفت: قیمت کنونی هرکیلو پیاز دزفول ۱۲ تا ۱۴ هزارتومان و پیاز جیرفت ۱۸ تا ۲۲ هزارتومان است که حداکثر با ۳۰ تا ۳۵ درصد سود باید در خرده فروشی ها عرضه شود.

او با بیان اینکه روزانه ۳۵۰ تا ۴۰۰ تن پیاز در میدان مرکزی توزیع می شود، افزود: بنابر آمار روزانه ۲۰۰ تا ۲۵۰ تن پیاز مورد نیاز تهران است.

یاوری ادامه داد: با افزایش عرضه پیاز پیش بینی می شود که روند کاهشی قیمت پیاز استمرار یابد و بازار به تعادل برسد.

رئیس اتحادیه بارفروشان درباره آخرین وضعیت میوه های نوبرانه در بازار افزود: قیمت کنونی هرکیلو گوجه سبز ۱۰۰ تا ۴۵۰ هزارتومان، توت فرنگی ۸۰ تا ۱۲۰ هزارتومان، طالبی ۸ تا ۱۴ هزارتومان، ملون ۱۰ تا ۱۲ هزارتومان، جانا ۱۰ تا ۱۲ هزارتومان و هندوانه ۵ تا ۱۴ هزارتومان است.

او گفت: با توجه به گرمای هوا و به انبوه رسیدن میوه های نوبرانه تا ۲۰ اردیبهشت پیش بینی می شود که بازار به تعادل برسد‌.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟
  • سقوط طلا دامن‌گیر نقره شد/ معامله‌گران در لاک احتیاطی!
  • قصه دو زار و ده شاهی کرایه تاکسی‌ها به تاریخ پیوست
  • سیگنال مهم دبی و عربستان به دلار تهران
  • روند نزولی قیمت دلار در بازار آزاد سرعت گرفت
  • روز حساس برای سکه‌ بازان؛ شرط مهم برای کاهش قیمت سکه
  • دلارهای خانگی روانه بازار شدند | روند نزولی قیمت دلار در بازار آزاد سرعت گرفت
  • کاهش قیمت طلا در بازار جهانی فلزات گران بها
  • پیش‌بینی قیمت‌ها در بازار خودرو؛ وارداتی‌ها گران‌تر می‌شوند؟!
  • توزیع روزانه پیاز به ۴۰۰ تن رسید